Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Het nieuwe Type Fryso zadel de “Comfort” wordt met erg veel enthousiasme ontvangen in binnen- en buitenland.

Wanneer wij aan huis komen te zadelpassen vinden veel mensen het niet zo’n mooi zadel maar als men er op rijdt dan valt men er als een blok voor.

Wij als Tweespan vinden het erg leuk om te zien hoe dat gaat; ”Okay deze dan ook maar proberen , we zijn nu toch bezig…” “O zit niet verkeerd”,…. en dan zien we het paard ontspannen lopen en de ruiter mooi in balans zitten zich safe voelend  zonder een gedwongen gevoel te hebben.

Nadeel is dat zodra wij weer een voorraad model Fryso Comfort hebben dat deze bij de eerste de beste passessie in het land vaak alweer verkocht wordt omdat men het zo’n fijn zadel vindt.

De Fryso Comfort heeft door zijn monoflap systeem een erg smalle zit en geeft heel veel contact en gevoel met het paard. De naar voren geplaatste wrongen zorgen voor een steun op het bovenbeen zonder te dwingen en geven de ruiter een stil aanliggend been.

 

Zoals alle Frysozadels geeft ook de Fryso Comfort het paard optimale schoudervrijheid en blijft de ruggengraat vrij van druk door het brede kussenkanaal.