Vragen? Bel ons!


Whatsapp 0512 382 075
Whatsapp06 587 307 83
Valuta:
  • Onze klanten geven ons een 8.2
  • Pas & meetservice
  • Vandaag besteld, morgen verzonden
  • Wereldwijd bezorgd
  • iDEAL PayPal

Friese paarden

Friese Paarden

Het Friese paard is het oudste inheemse raspaard van Nederland. Vroeger werd het Friese paard gebruikt voor werk op de boerderij en ook voor oorlogsvoering, maar de laatste eeuw is de Fries getransformeerd. Van boerenpaard, via luxepaard en oorlogspaard naar veelzijdig sportpaard. Doordat het Friese paard vaak gekruist werd met andere rassen werd het met uitsterven bedreigt. Nu is er weer een grote populatie Friese paarden, ook in het buitenland. Dit komt mede door de stichting KFPS.

Het Friese paard is populair door het plezierige en innemende karakter. Kort gezegd heeft het paard een heel prettig, vriendelijk en meewerkend karakter. Een Fries paard heeft snel een klik met de eigenaar. Daarbij spreekt het paard erg tot de verbeelding. Het Friese paard wordt veel gebruikt in films en series, het is een echt ridderpaard. Het Friese paard was een statussymbool voor mensen met geld en dat is nog steeds een associatie die bij het paard hoort. De Fries is bijzonder door de mooie uitstraling. Een diepzwarte kleur en met lange manen.

Het Friese paard is ook veelzijdig. Ze kunnen onder het zadel, aangespannen en ook gefokt worden. Daarnaast hoort het paard bij de Friese cultuur. Zo worden ze gebruikt voor de sjees tuigsport en als showpaard. Voor de beginner is de Fries geschikt door de meegaandheid. Dat en de werkwilligheid maakt het Friese paard ook geschikt voor een hoog niveau in de ruitersport, mits er juist getraind is.

Het Friese paard is een barok paard en heeft een bepaalde, eigen anatomie. Daarom is er een gepast zadel nodig om op een Fries paard te rijden. Tweespan Ruitersport in Friesland heeft een brede expertise op het gebied van Friese paarden en helpt u graag bij het vinden van het juiste zadel of andere artikelen, zoals halsters, zadeldekjes, dekens en tuigen.