Vragen? Bel ons!

Whatsapp 0512 382 075
tweespan.nl06 587 307 83

Valuta:
  • Onze klanten geven ons een 8.2
  • Pas & meetservice
  • Vandaag besteld, morgen verzonden
  • Wereldwijd bezorgd
  • Gratis gespreid betalen
  • iDEAL PayPal

Friese paarden

Friese Paarden

Het Friese paard is het oudste inheemse paardenras van Nederland. De geschiedenis van het Friese paard is echter te traceren naar de tijd van de Romeinen! In Nederland werd het Friese paard vroeger gebruikt voor werk op de boerderij en ook voor oorlogsvoering, maar de laatste eeuw is de Fries getransformeerd. Van boerenpaard, via luxepaard en oorlogspaard naar veelzijdig sportpaard. Doordat het Friese paard vaak gekruist werd met andere rassen werd het met uitsterven bedreigt. Nu is er weer een grote populatie Friese paarden, ook in het buitenland. Dit komt mede door de stichting KFPS.

Het plezierige karakter van het Friese paard

Het Friese paard is populair door het plezierige en innemende karakter. Kort gezegd heeft het paard een heel prettig, vriendelijk en meewerkend karakter. Een Fries paard heeft snel een klik met de eigenaar. Daarbij spreekt het paard erg tot de verbeelding. Het Friese paard wordt veel gebruikt in films en series, het is een echt ridderpaard. Het Friese paard was een statussymbool voor mensen met geld en dat is nog steeds een associatie die bij het paard hoort. De Fries is bijzonder door de mooie uitstraling. Een diepzwarte kleur en met lange manen.

De veelzijdigheid van de Fries

Het Friese paard is ook erg veelzijdig. Ze kunnen onder het zadel, aangespannen en ook gefokt worden. Daarnaast is het paard een onmisbaar onderdeel van de Friese cultuur. Zo worden ze gebruikt voor de sjees tuigsport en als showpaard. Voor de beginner is de Fries geschikt door de meegaandheid. Deze meegaandheid in combinatie met de werkwilligheid maakt het Friese paard ook geschikt voor een hoog niveau in de ruitersport, mits er op de juiste manier getraind is.

Eigen anatomie = eigen zadel!

Het Friese paard is een barok paard. Dit houdt in dat het paard een bepaalde, eigen anatomie heeft dat afwijkt van warmbloedpaarden. Dit zorgt er ook voor dat niet alle standaard zadels passen op een Friese paard. Een zadel dat niet de juiste vorm en maat heeft kan ernstige gevolgen hebben voor zowel paard als ruiter/amazone. Daarom is er een gepast zadel nodig om op de juiste manier op een Fries paard te rijden. Tweespan Ruitersport in Friesland heeft een brede expertise op het gebied van Friese paarden. Wij helpen u graag bij het vinden van het perfecte zadel voor uw paard. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor allerlei andere artikelen en accessoires voor paard en ruiter, zoals halsters, zadeldekjes, dekens, tuigen, en nog veel meer! Kom gerust langs of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.