Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

De hoogte van de laarzen neemt iets toe met de schoenmaat en kuitmaat.

Schachthoogte

De schachthoogte is de afstand (in een rechte lijn) vanaf de achterkant van de hak tot aan de bovenkant van de laars. Deze kunt u op de volgende manier opmeten:

  1. Ga zitten op een stoel met je knie gebogen in een hoek van 90° graden, en zet je voeten plat op de grond.
  2. Plaats het uiteinde van een meetlint zo dat het de vloer raakt achter de onderkant van je hiel.
  3. Meet recht omhoog aan de achterkant van je been tot de opgegeven schachtmaat. Dit geeft je een indicatie hoe hoog de laars valt.

Inzakken

Elke laars zal door het gebruikt iets "inzakken" rondom de kuit. Hierbij kan gedacht worden aan 1 tot 2 centimeter. Het is belangrijk om bij het opmeten van de kuitmaat daar rekening mee te houden, zodat de laars - na inzakken - niet voor u te laag wordt. Dit is geheel afhankelijk van uw eigen wensen c.q. eisen. Dressuurruiters zien hun rijlaarzen graag hoog met eventueel een dressuurboog aan de buitenzijde. Springruiters hebben de rijlaarzen liever wat lager in verband met een kortere beugellengte en dus meer gebogen beenhouding.

Kuitmaat

De kuitmaat is ook een belangrijk onderdeel van een goed zittende rijlaars. Een te smalle of juist te wijde kuitmaat zorgt voor een negatief draagcomfort of een minder mooie pasvorm. De kuitmaat kunt u als volgt opmeten:

  1. Pak een meetlint en zet uw voet plat op de grond.
  2. Wikkel het lint om het dikste gedeelte van uw kuit (let er op dat u geen ruimte overlaat) en meet tot op de dichtstbijzijnde centimeter de omtrek van je kuit.
  3. Het is de moeite waard om beide kuiten op te meten. Als er een klein verschil is (minder dan 1cm) tussen de omtrek van beide kuiten, raden we je aan de kleinst gemeten maat aan te houden voor je bestelling. Is het verschil in omtrek groter, bestel dan de grootst gemeten maat.

Vragen ?

Mocht u twijfels hebben of vragen dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.