Facebook Pixel
Vragen? Bel ons of stuur een app

Controle / opvullen - Tweespan Online Ruitershop

Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Zadelcontrole

U kunt bij ons terecht voor het laten controleren van uw zadel. Wij komen naar u toe met onze zadelpasbus op locatie bij uw paard voor alle merken zadels en alle paardenrassen

Het belang van een regelmatige zadelcontrole

Ligt het zadel van mijn paard nog wel goed? Dit is een vraag die u als ruiter zich af en toe moet stellen. We krijgen tijdens het aanpassen van nieuwe zadels vaak de vraag of een regelmatige controle nodig is. Het antwoord hierop is een volmondige: ja!

Een goed passend zadel is van groot belang om uw paard optimaal te kunnen laten presteren en gezond te houden. De bouw van een paard veranderd het hele jaar door, dit kan door training, voerbeleid, ziekte en verandering van seizoenen.

Daarom kunnen we stellen dat een zadel minstens één keer per jaar gecontroleerd moet worden om te kijken of het nog steeds de juiste pasvorm heeft. De meest ideale situatie is echter een halfjaarlijkse check-up door een erkende zadelspecialist.

Tweespan Exclusive Ruitersport helpt u met een zadelcheck en advies over de pasvorm van het zadel van uw paard(en). Ook als u ergens anders een zadel heeft gekocht, of een tweedehands zadel heeft, kunnen wij u adviseren. Wij komen met onze zadelpasbus bij u langs om op locatie naar het zadel en uw paard te kijken. Onze specialist kijkt naar de ligging van het zadel op de paardenrug, de houding van de ruiter en het bewegingsmechanisme van het paard.

Mocht er iets aangepast moeten worden dan wordt kan dit in de meeste gevallen ter plekke worden uitgevoerd, u hoeft uw zadel dus niet voor een paar dagen te missen. Maak daarom snel een afspraak voor de halfjaarlijkse check-up zodat u onbezorgd kunt blijven rijden.

Vertrouwen op kennis en ervaring

Bij Tweespan Exclusive Ruitersport zijn we al 30 jaar actief met het aanmeten en opvullen van zadels en hebben we een unieke specialisatie in de bouw en biomechanica van het Friese paard. Maar uiteraard kunnen wij de zadels van alle paarden en pony's controleren. Ons bedrijf is aangesloten bij de VZTD, waardoor u er op kunt vertrouwen dat onze zadelpassers gecerticifeerd zijn, jaarlijks bijscholing volgen en bovendien gaan voor het best mogelijke resultaat en hoog serviceniveau. Daarnaast volgen onze zadelpassers jaarlijks interne bijscholing.

 

Kosten

De kosten die hieraan verbonden zijn zijn afhankelijk van de afstand en de mate van vulling. De voorrijkosten bedragen:

Afstand Kosten    
0-8 km € 20 151-200 km € 100
9-25km € 35 201-250 km € 115
26-50 km € 50 251-300 km € 130
51-100 km € 70 >301 km € 155
101-150 km € 85

* de afstand wordt gemeten, via Google Maps, vanaf onze startlocatie 9212 PZ 24 in Boornbergum (de winkel).

De kosten voor standaard opvullen zijn: € 90 (afhankelijk van de hoeveelheid tijd en materiaal kan dit eventueel meer kosten). De eerste opvulbeurt is niet bij de prijs van onze zadels inbegrepen. Wij doen dit niet kostenloos, maar tegen kostprijs. Wij brengen deze kosten ter plekke bij u in rekening (contant of via PIN).

Jubileumactie 

In heel 2024 krijgt u een waardebon te besteden bij Tweespan Exclusive Ruitersport bij elke zadelcontrole!

 

 

Wilt u ook kennis maken met de diensten van Tweespan? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blog, acties & nieuws

Lees alle berichten

 • Evenementenagenda stand 2024
  Evenementenagenda 2024 Fryso Tweespan stand

  Evenementenagenda stand 2024

  Ook in 2024 is Tweespan weer op verschillende Friese paarden evenementen aanwezig met onze stand! Kom proefzitten op onze Fryso zadels, shop onze Fryso producten, concours en trainingartikelen en natuurlijk prachtige items voor paard en ruiter. Profiteer bovendien van aantrekkelijke beursaanbiedingen. 

  Meer weten over de evenementen? Klik dan op de links

  Datum Evenement Locatie
  21-22 juni Fokdag It Fryske Greidhynder
  Lees meer »
 • Jubileum Dagen | 25 & 26 April
  Jubileum Dagen | 25 & 26 April

  ✨ JUBILEUM KORTING ✨ 25 & 26 APRIL 2024 ✨
  Vanaf 25 april 10:00 uur staan we voor jullie klaar met grote kortingen tijdens onze Jubileum Korting 2daagse!!   

  Lees meer »
 • Jubileumacties Tweespan 30 jaar
  Jubileumacties Tweespan 30 jaar

  Jubileumsacties Tweespan en Fryso 30 jaar

  Tweespan Exclusive Ruitersport en Fryso Zadel bestaan 30 jaar! Om dat te vieren hebben we twee speciale jubileumacties voor u:

  • Gratis Fryso Glansspray bij aankoop van een nieuw Fryso zadel
  • Gratis waardebon bij een zadelcontrole van elk merk

  U hoeft niets extra's te doen om gebruik te maken van de acties! U krijgt de glansspray of waardebon van ons cadeau bij elk nieuw Fryso zadel en elke zadelcontrole. De waardebon is de besteden in onze winkel in Boornbergum en hier in de webshop. 

  Zo hebben Tweespan en Fryso zich ontwikkeld

  In 1994 is Tweespan Ruitersport Exclusive begonnen in de schuur bij het huis van oprichter Elzelien. 30 jaar later zitten we nog steeds op dezelfde locatie! De woning is inmiddels verbouwd tot kantoor

  Lees meer »