Facebook Pixel
Vragen? Bel ons of stuur een app

Controle / opvullen - Tweespan Online Ruitershop

Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Zadelcontrole

U kunt bij ons terecht voor het laten controleren van uw zadel. Wij komen naar u toe met onze zadelpasbus op locatie bij uw paard.

Het belang van een regelmatige zadelcontrole

Ligt het zadel van mijn paard nog wel goed? Dit is een vraag die u als ruiter af en toe moet stellen. We krijgen tijdens het aanpassen van nieuwe zadels vaak de vraag of een regelmatige controle nodig is. Het antwoord hierop is een volmondige: Ja!

Een goed passend zadel is van groot belang om uw paard optimaal te kunnen laten presteren en gezond te houden. De bouw van een paard veranderd het hele jaar door, dit kan door training, voerbeleid, ziekte en verandering van seizoenen.

Daarom kunnen we stellen dat een zadel minstens één keer per jaar gecontroleerd moet worden om te kijken of het nog steeds de juiste pasvorm heeft. De meest ideale situatie is echter een halfjaarlijkse check-up door een erkende zadelspecialist.

Tweespan Exclusive helpt u met een zadelcheck en advies over de pasvorm van het zadel van uw paard(en). Ook als u ergens anders een zadel heeft gekocht, of een tweedehands zadel heeft, kunnen wij u adviseren. Wij komen met onze zadelpasbus bij u langs om op locatie naar het zadel en uw paard te kijken. Onze specialist kijkt naar de ligging van het zadel op de paardenrug, de houding van de ruiter en het bewegingsmechanisme van het paard.

Mocht er iets aangepast moeten worden dan wordt kan dit in de meeste gevallen ter plekke worden uitgevoerd, u hoeft uw zadel dus niet voor een paar dagen te missen. 

Maak daarom snel een afspraak voor de halfjaarlijkse check-up zodat u onbezorgd kunt blijven genieten van uw geliefde viervoeter.

Kosten

De kosten die hieraan verbonden zijn zijn afhankelijk van de afstand en de mate van vulling. De voorrijkosten bedragen:

Afstand Kosten
0-8 km € 20 151-200 km € 100
9-25km € 35 201-250 km € 115
26-50 km € 50 251-300 km € 130
51-100 km € 70 >301 km € 155
101-150 km € 85

* de afstand wordt gemeten, via Google Maps, vanaf onze startlocatie in Boornbergum (de winkel).

De kosten voor standaard opvullen zijn: € 90 (afhankelijk van de hoeveelheid tijd en materiaal kan dit eventueel meer kosten). De eerste opvulbeurt is niet bij de prijs van onze zadels inbegrepen. Wij doen dit niet kostenloos, maar tegen kostprijs. Wij brengen deze kosten ter plekke bij u in rekening (contant of via PIN).

 

 

Wilt u ook kennis maken met de diensten van Tweespan? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blog, acties & nieuws

Lees alle berichten