Facebook Pixel
Vragen? Bel ons of stuur een app

Tweespan 25 jaar - Tweespan Online Ruitershop

Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Jubileum Tweespan ruitersport: “Best een beetje trots op!”

2019

teamfoto

25 jaar maar liefst bestaat Tweespan ruitersport, in Boornbergum, hartje Friesland. “We zijn er best een beetje trots op dat we als klein en specialistisch bedrijf deze mijlpaal hebben bereikt”, aldus oprichtster Elzelien Renssen.

Tweespan ruitersport staat bekend om haar aanbod speciaal voor Friese paarden. Elzelien: “Zelf ben ik helemaal gek van Friezen; ik heb er vier, en Sybren (Minkema, red.), mijn zakenpartner, is natuurlijk super succesvol in de sport met al zijn paarden. Als intensieve beoefenaars en liefhebbers testen wij met ons hele team onze producten op functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit. Je kunt het hele team ‘ervaringsdeskundige’ noemen.”

Fryso-zadel

Uit die ervaring, met name als zadelpasser, komt ook het door Tweespan speciaal voor Friese paarden ontwikkelde Fryso-zadel voort. “We hebben denk ik wel meegewerkt aan de bewustwording dat Friezen vanwege hun bouw nu eenmaal een ander zadel vragen dan ‘gewone’ paarden. Je ziet dat ze beter vanuit de schouder gaan bewegen met een geschikt zadel. Ruiters kopen een zadel bij ons omdat het goed is, niet omdat wij het als sponsor ter beschikking stellen. Daar doen we niet aan; iederéén is belangrijk, of ze nu recreatief rijden of Grand Prix-dressuur.”

Ook op het gebied van de mensport ben je met je Friese paard bij Tweespan ruitersport aan het juiste adres. “Laatst hebben we een klant uit Zuid-Afrika geholpen bij het samenstellen van zijn sjezentuig”, vertelt Elzelien. “Ook voor bijvoorbeeld bellentuigen en pluimen voor paarden die voor de arrenslee lopen, kun je bij ons terecht. En die witte leidsels die bij het mennen voor de Friese sjees gebruikt worden, die koop je bij ons.”

Bronhttps://www.phryso.com/jubileum-tweespan-ruitersport-best-een-beetje-trots-op/

Wilt u ook kennis maken met de diensten van Tweespan? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blog, acties & nieuws

Lees alle berichten

 • Jubileumacties Tweespan 30 jaar
  Jubileumacties Tweespan 30 jaar

  Jubileumsacties Tweespan en Fryso 30 jaar

  Tweespan Exclusive Ruitersport en Fryso Zadel bestaan 30 jaar! Om dat te vieren hebben we twee speciale jubileumacties voor u:

  • Gratis Fryso Glansspray bij aankoop van een nieuw Fryso zadel
  • Gratis waardebon bij een zadelcontrole van elk merk

  U hoeft niets extra's te doen om gebruik te maken van de acties! U krijgt de glansspray of waardebon van ons cadeau bij elk nieuw Fryso zadel en elke zadelcontrole. De waardebon is de besteden in onze winkel in Boornbergum en hier in de webshop. 

  Zo hebben Tweespan en Fryso zich ontwikkeld

  In 1994 is Tweespan Ruitersport Exclusive begonnen in de schuur bij het huis van oprichter Elzelien. 30 jaar later zitten we nog steeds op dezelfde locatie! De woning is inmiddels verbouwd tot kantoor

  Lees meer »
 • November Actie 2023
  November Actie 2023

  Zet vast in de agenda -> Volgende week November Actie bij Tweespan Ruitersport.

  Kom op 10 & 11 November in onze winkel je en shopt met:
  - 25% KEUZE KORTING*
  - 35% korting op alle rijbroeken & leggings (ook winter)
  - 15% op de bovenkleding van de wintercollectie!
  - 10% op De Niro Boots
  - 10% op Kingsley Footwear
  - Gezellige zolder Outlet
  - 3 Himalaya Likstenen voor €11,-

  De 15% korting op de bovenkleding van de wintercollectie is ook online beschikbaar. Indien producten niet op voorraad zijn na aankoop dan worden de bestellingen z.s.m. nagestuurd, mits leverbaar bij de leverancier. U krijgt dan bericht per mail.

  *Keuze korting niet geldig op: Rijlaarzen, KFPS, Zadels, Tuigen en aanbiedingen


  Lees meer »
 • Lookbook wintercollectie 23/24
  Lookbook wintercollectie 23/24

  Ben jij al klaar voor heerlijke warme jassen, prachtige herfstkleuren, warme chocolademelk en knapperend haardvuur? Kom alvast in de stemming met onze winterse fotoshoot!

  Sofi Vaïsänen en Harmina Holwerda showen je met hun paarden onze mooiste wintercollectielooks met items van Anky, Kingsland, LeMieux en PK International. 

  Lees meer »