Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

U heeft in het verleden een zadel aangeschaft en u vraagt zich af of het zadel nog goed op uw paard past. Tijdens het aanmeten van zadels krijgen we wekelijks de vraag of het noodzakelijk is om je zadel regelmatig te laten controleren.

Samen presteren

Een goed passend zadel is onontbeerlijk om uw paard fit te houden en om samen goed te kunnen presteren. De bouw van een paard verandert het hele jaar door training, voerbeleid, eventuele ziekte en verandering van het seizoen. Daarom kunnen we stellen dat een zadel tenminste eenmaal per jaar dient te worden gecontroleerd om te kijken het nog steeds de juiste pasvorm heeft. De meest ideale situatie is echter een halfjaarlijkse check-up door een erkende zadelspecialist.

Zadelevaluatie

U kunt bij Tweespan terecht voor een algemene zadelevaluatie en bijbehorend advies over de pasvorm van uw huidige zadel. Stel dat u elders een tweedehands zadel heeft aangeschaft, dan kunnen wij u ook adviseren. Het is mogelijk om uw zadel op locatie na te kijken, u hoeft dus niet met uw paard naar onze showroom te komen. Onze specialist kijkt naar de ligging van het zadel op de paardenrug, de houding van de ruiter en het bewegingsmechanisme van het paard. Afhankelijk van de opbouw van het zadel, de navulbaarheid en de juiste lengte wordt bekeken of het zadel ter plekke aangepast kan worden.

Andere zadel

In sommige gevallen kan het voorkomen dat een zadel niet meer passend te maken valt en dat er een ander zadel voor in de plaats moet komen. Om de tijd te overbruggen kan er in de meest gunstige gevallen tijdelijk gebruik worden gemaakt van de Pro Lite pad.

Maak daarom snel een afspraak voor de halfjaarlijkse check-up zodat u onbezorgd kunt blijven genieten van uw geliefde viervoeter.