Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Een zadel dat goed past is erg belangrijk!

 

Tweespan Ruitersport helpt klanten hier daarom graag bij met onze pas- en meetservice. Onze medewerkers zijn allemaal actief in de paardensport en zeer deskundig. Zoals Sybren Minkema, hij is actief in de dressuur- en tuigsport en zeer gespecialiseerd in het aanmeten van Fryso zadels. 

Sybren is naar eigen zeggen "geboren op het paard". Als ruiter heeft hij dan ook al jarenlang ervaring. Met deze ervaring zet hij zich nu al ruim 25 jaar in bij Tweespan Ruitersport om ook andere ruiters in het zadel te helpen. Of het nu gaat om professionals, de basissport of recreatieve ruiters, het aanmeten van een zadel is voor Sybren altijd een serieuze gelegenheid: “Een goed passend zadel maakt een wereld van verschil, zowel voor het paard als voor de ruiter.”

Nadat er een afspraak is gepland via het kantoor van Tweespan Ruitersport gaat Sybren op pad met een bus vol zadels. Sybren komt graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. Samen met de ruiter kijkt hij wat het beste zadel is voor het paard en de ruiter. Het paard wordt zorgvuldig opgemeten en bestudeerd: de breedte, de lengte, de ontwikkeling, de bouw, de schouders en de heupen. Op basis hiervan haalt Sybren een selectie met geschikte zadels uit de bus.

Vervolgens wordt er met de ruiter gekeken welk zadel het beste bij hem of haar past. Welk zadel rijdt het lekkerste? En welk zadel past het beste bij de ruiter? Hierbij kijkt Sybren ook mee vanuit zijn instructeursoog. Welk zadel helpt de ruiter het beste bij zijn eigen ontwikkeling? “Dit hoeft niet altijd het zadel te zijn dat tijdens het passen het lekkerste zit”. Samen met de ruiter zoekt Sybren zo altijd naar de beste oplossing voor paard en ruiter. 

Indien nodig kunnen de pasvormen ter plekke worden aangepast. Het zadel wordt dan op maat gemaakt. Ook kunnen modellen voor u worden aangepast. Deze worden dan na het bezoek van Sybren speciaal voor u gemaakt.  

Bent u op zoek naar een nieuw zadel? Sybren komt graag bij u langs. Er wordt veel gebruik gemaakt van onze pas- en meetservice. Sybren en onze andere medewerkers helpen ruiters door het hele land. U kunt telefonisch een afspraak plannen via 0512-382075 of via de mail: info@tweespan.com.