Deel via Facebook Deel via Whatsapp Deel via e-mail

Het is belangrijk dat uw zadel goed past. Zowel voor uzelf, als voor uw paard. Als u een zadel al een tijd gebruikt dan kan het zijn dat dit niet meer helemaal goed zit. De vulling van het zadel kan bijvoorbeeld verschuiven tijdens een periode. Dit is heel bepalend voor de vorm. Gelukkig kan dit dan eenvoudig weer worden aangepast.

Afspraak maken

Voor het aanpassen van uw eigen zadel kunt u een afspraak maken met Tweespan. Marian Raven en Christa Baas komen hiervoor graag bij u langs. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Zadel passen op locatie

Wij passen de zadels aan op locatie: u bent uw zadel dus niet kwijt. Als uw paard alvast op stal staat dan kunnen we direct beginnen. Na de begroeting van paard en baas bekijken wij hoe het zadel op stand op het paard ligt en hoe de aansluiting op de rug is. Hiervoor wordt het zadel zonder chabrak op de paardenrug gelegd en nagevoeld.

Vervolgens wordt het paard opgezadeld en kort gereden. Dit doen wij om te zien hoe het paard zijn lijf gebruikt en hoe de ruiter/amazone zit. Dit is allebei van invloed op de ligging van het zadel. Soms zijn er daarbij bijzonderheden waardoor het zadel tijdens het rijden heel anders ligt dan op stand.

Op basis hiervan wordt het zadel aangepast. Wij zorgen er daarbij voor dat het zadel weer overal gelijkmatig aansluit op de rug van het paard. Dit doen wij ter plaatse. U kunt daarna direct testen of de aanpassingen het gewenste resultaat hebben.

Zo helpt Tweespan u weer snel in het zadel. En daar wordt ook uw paard blij van!

U kunt voor het aanpassen van uw zadel contact opnemen met Tweespan via 0512-382075.